Bruk av Hotwater om vinteren

Opprettet den

Bruk av Hotwater om vinteren

Når den norske vinteren setter inn, ber vi deg være ekstra oppmerksom på systemet ditt. Når vaskeanlegget med Hotwater vedlikeholdes riktig, kan du uten bekymring være trygg på at driftssikkerheten fortsatt er like høy.

Vær spesielt oppmerksom på å ha tilstrekkelig diesel på tanken, foreta nødvendig vedlikehold av batteriet og temperaturinnstillingen på varmevifte-funksjonen på Hotwater.

 

Vedlikehold av batteri

Enheten stopper hvis batterispenningen kommer under 10,5 V. Det er derfor viktig at batterispenningen alltid vedlikeholdes regelmessig med egnet batterilader. Vi anbefaler å lade batteriet når batteristanden er ca. 11 V, og gjerne hver dag i kaldere perioder.

 

NB! Ved gjentatte startforsøk med batteristand på under 10,5 V vil Hotwateren gå i en feiltilstand. Skulle uhellet være ute, tilbyr vi service og systemsjekk på vårt verksted. Kontakt oss for pris og info.

 

Innstilling av temperatur på Hotwater 

Purewash Hotwater har helautomatisk varmevifte-funksjon som følger med på temperaturen og starter den innebygde varmeblåseren når varerommet nærmer seg frysepunktet. En mer energivennlig løsning enn å ha systemet kjørende hele tiden.

Se standardinnstilling av termostaten på figur 1

Ved lengre perioder med frost kan man med fordel justere opp termostaten (vri med klokken). Da starter frostvakten tidligere, noe som kan være en fordel i større varerom eller lengre kalde perioder. Termostaten sitter bak servicedekslet og er enkel å justere. NB! I særlig kalde perioder kan man fortsatt oppleve frost i deler av systemet som ligger «skjult» og ikke varmes av varmevifte-funksjonen.

Vi anbefaler standardinnstilling for resten av året, da det sparer strøm og drivstoff.